Almanya ve Türkiye’deki Maden Ocakları ve Ölüm Oranları

14 Mayıs 2014 Çarşamba, 09:54
Maden Ocaklarındaki Ölüm Oranları (Almanya - Türkiye)

Dünyanın En Büyük Kömür Rezervine sahip Almanya ile 28. Sırada bulunan Türkiye arasındaki Ölümlü Maden Kazaları Sayısı gerçekten kayda değer.

Dünyada 132 ülke arasında Kömür Üretimi noktasında 28. sırada bulunan Türkiye, her sene Madenlerde yüzlerce vatandaşını ölüme terk ediyor.

Kömür üretiminde Dünyanın En Büyük Üreticisi konumunda olan Almanya’da ise durum bizim aksimize çok daha farklı.

2004 yılında Özelleştirme Sistemi ile Taşeron Firmalara açılarak maliyetleri düşüren devlet, buna karşılıkta Ölümlü Maden Kazalarında 3 kat artış sağladı.

Daha fazla para kazanmak adına Kalitesiz Malzeme, Güvenliksiz Ortam ve Çocuk İşçi çalıştırmaya başlayan Maden Ocakları ölümün can bulmuş hali olmaya başladı.

Maden Ocaklarındaki Ölüm Oranları (Almanya - Türkiye)

Maden Ocaklarındaki Ölüm Oranları (Almanya – Türkiye)

En Büyük Facia Kozlu’da, Sonrasında İse Soma

3 Mart 1992 yılında Zonguldak Kozlu’da yaşanan Zincirleme Grizu Patlamaları neticesinde 263 Maden İşçisi hayatını kaybetmişti.

Soma’da yaşanan ve şimdiden 200 kişiden fazla olduğu söylenilen Maden Faciası da ikinci sıraya oturmuş durumda.

 

Almanya ve Türkiye’de Yaşanan Maden Kazalarındaki Ölüm Sayıları

8 Yorum

  1. süleyman tetikol

    16 Nisan 2015 at 19:46

    Tablodan şöyle bir sonuç çıkmaktadır.
    1983 ile 2013 kıyaslandığıda;
    Türkiye’de kazalar %20 azalırken, Almanya’da %300 artmıştır.

    • admin

      04 Mayıs 2015 at 20:30

      Sizde Haklısınız..

  2. Fikret Bizimcan

    09 Kasım 2014 at 18:03

    Almanya’da kömür rezervlerinin verimli oluşu ve kaliteli kömür yataklarına sahip olmaları ve işçilik maliyetlerinin çok yüksek olması nedeniyle kömür maliyetini düşürmek için yüksek teknolojiye yatırım yapabiliyorlar.Türkiye’de ise,kömür rezervleri çok düşük ve verimsiz,kömür kalitesinin düşük olması ve işçilik ücretlerinin de çok düşük olması ve vasıfsız işsiz sayısının yüksek olması nedeniyle bu şekilde yapılan üretimle maliyetler minimize edilebiliyor ve tabii ki yüksek teknoloji yatırımı yapılması çok maliyetli olduğundan cazip gelmiyor.Ülkemizde ki temel sorun başbakanın yuhalanması değil,verimi düşük ocakların kapatılarak bir daha hiç açılmamaları ve rezervi ve kalitesi yüksek kömür yataklarında yüksek teknoloji ve yüksek emniyet önlemlerinin uygulanması ve en önemlisi kaliteli mühendislik ve vasıflı işgücü olması gerekiyor.

  3. tarik

    15 Mayıs 2014 at 21:47

    internetten bulupta paylasmayi birakin bence admin bey, adil arkadasin dedigi gibi almanya kömürünü en cok kolumbia ve sonrada rusyadan aliyor, ben almanyada yasiyorum ve aachen olsun duisburg olsun ruhrpottan almanyanin öteki ucuna kadar cogu madenler kapatildi, almanya madenci isci sayisi 50bin yok ve bizde sadece somada 15bin madenci var, zonguldak sadece sayilsa almanyanin tüm madencilerinden fazla cikar. söz konusu somadaki ölen insanlarimiz, dua edecegimize gelip burayada masa altindan politikayi birakalim artik. zenginiz desek, tabiki zenginiz vatani satiyoruz deniliyor, somada maden göcüyor neden devlet buraya bakmiyor deniliyor, 92 senesiydi zonguldakta 250 üzeri cenazemiz oldu, orada neden yola sokaga cikilmadi basbakanimiz yuhlanmadi?

    • admin

      16 Mayıs 2014 at 15:23

      Size verilen rakamlar Resmi Rakamlardır. Partilere veya Siyasilere karşı buradan bir eleştirimiz var. İsim veya Parti bilgisi vermedik. Önemli olan burada sorunun çözümü.

      Oturalım her felaket sonrasında DUA edelim. Bir hafta sonra DUALAR bitsin, Bir ay sonra HAYAT NORMALE dönsün. Bir sonraki Felakete kadar.

      17 Ağustos Depremi sonrasında da DUA edelim dediler, Ettik. Sonrasında ne oldu. Halen depremden KULLANILAMAZ raporu ile çıkan evlerde İnsanlar oturmak zorunda kalıyor.

      92’den Günümüze ne değişti. Bakınız hiçbirşey. O gün Başbakan Yuhalanmadı da ne oldu. Hiçbirşey. Bugün yuhalandı da ne olacak. Büyük ihtimalle hiçbirşey…

    • admin

      16 Mayıs 2014 at 15:23

      Daha iyisini yapabiliyorsanız yapabilirsiniz. Aksi durumda Eleştirilerimizi görmezden gelip yaşamınıza devam edebilirsiniz.

  4. adil

    14 Mayıs 2014 at 16:23

    Almanya aşağı yukarı 30 senedir kömür ocaklarının çoğunu kapattı Kömürü Rusyadan alıyor …haberi doğru yapın lütfen

    • admin

      14 Mayıs 2014 at 21:09

      Kömür Üretim Oranlarını düşürmüş olsalar da HALEN Türkiye^den fazla üretim yapmaktadırlar… TKI tarafından yayınlanan bir raporda Almanya’nın Kömür Üretim Oranı %3 olarak gösterilirken, Türkiye bu sıralama da %1.4 seviyesindedir. Bu rapor 2012 senesinde yayınlanmıştır. Bknz: http://www.tki.gov.tr/dosyalar/K%C3%B6m%C3%BCrSekt%C3%B6rRaporu2012.pdf

      Aynı raporda SOMA’da da üretimi yapılan LİNYİT Kömürü ile alakalı olarak Üretim Liderinin 2011 senesinde de ALMANYA olduğu açık bir şekilde ortaya konulmaktadır.

      Bknz:
      2011 yılı dünya linyit üretiminde en büyük pay Almanya’nın olmuştur. Söz konusu yılda Almanya’nın linyit üretimi 176,5 milyon ton (%17) düzeyindedir. Almanya’yı 136,3 milyon ton ile Çin, 77,6 milyon ton ile Rusya Federasyonu, 73,4 milyon ton ile ABD ve 72,5 milyon ton ile Türkiye izlemektedir. 2011 yılı dünya linyit üretiminde ülkemiz beşinci büyük üretici konumundadır.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Wordpress Haber Teması Tasarım ve Programlama: Seçkin Talanöz
sex izle hd porno izle sex hikaye